Logo KNHS-VNS

Studentenruiters in het nieuws Overig

Achter de schermen bij de hengstenkeuring

379694_10200623540175654_846940557_nFine and Smart, het fokproduct van de familie Van Oort werd op de hengstenkeuring in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Ans van Oort is al sinds jaar en dag lid van de Dutch Studentriders. Samen met haar familie fokt Ans kwaliteitsvolle dressuur- en springpaarden. (Bekijk alle foto’s op www.volkskrant.nl)


 Volgende stap voor amazone Regtien

36017280LEUSDEN – Met haar paard Wizz (v. Sir Oldenburg) heeft de Leusdense amazone Rosanne Regtien de stap gemaakt van de basissport naar de subtop in de dressuur discipline en niet zonder succes! Begin januari 2013 reed ze haar eerste ZZ Zwaar dressuurproef tussen de profruiters en een maand later behaalt ze in Nijkerk met een score van ruim 65% haar derde overwinning! (Lees verder op www.leusderkrant.nl)


Subtop: Geslaagde wedstrijd in Nijkerk

Op de subtopwedstrijd in Nijkerk was het juryduo Jet van Oers en Marleen Le Mat goed tevreden over de getoonde ZZ/Z-proeven van de eerste groep die zij beoordeelden: ‘Geen echte uitschieters maar ook geen combinaties, die het gevraagde niet aankonden’. In deze groep waren Aimee Weise met Sportlife(v.Montecristo) en Rosanne Regtien met Wizz(v. Sir Oldenburg) aan elkaar gewaagd. (Lees verder op www.dehoefslag.nl)


Laatste dag op Education Center voor Milou Anthonisse

In november 2011 begon Milou Anthonisse op het ANKY Education Center om te gaan werken voor Inna Lutgenkova als groom. Toen Inna vertrok naar Polen voor CDI Wroclaw 2012 kwam Milou voor Anky te werken en daar heeft ze nu een aantal weken gewerkt, tot vandaag. Na vandaag zal ze vertrekken uit Erp om haar studie te vervolgen in Utrecht. (Lees verder op http://www.anky.nl/home?p=nieuws&i=8820)


Hattrick voor Renske Kroeze

392950_268866189821161_1780512802_nVARSSEVELD (KNHS) – Voor het derde jaar op rij won Renske Kroeze (Bathmen) een kampioenstitel. In 2009 werd ze KNHS-kampioen in de klasse Z, vorig jaar zegevierde de eventingamazone in het Nederlands kampioenschap Young Riders. Dat gebeurde in Varsseveld, waar de inmiddels 22-jarige studente nu de KNHS-titel in de CIC2*/ZZ pakte. ‘Ik heb niet zozeer iets met kampioenschappen, ik heb iets met Sunny’, aldus Kroeze. Haar paradepaardje Sunny Girl werd door de familie Kroeze gefokt. (Lees verder op www.knhs.nl)


Renske Kroeze en Alice Naber delen Grote Prijs

263340_104760592956817_3869421_nHet eventingseizoen ging zondag van start tijdens SGW Alphen-Chaam. De winnaars in de klasse Z waren Renske Kroeze met Sunny Girl (v. Burggraaf), die daarmee haar resultaat van vorig jaar prolongeerde, en Alice Naber-Lozeman met de Engels volbloedruin Coral Estate Peter Parker (v. I’m Supposing xx). Omdat ze beide precies dezelfde crossresultaten hadden en ook beide het dichtst bij de optimale tijd zaten, werd de 300 euro die hoorde bij de Grote Prijs van de gemeente Alphen-Chaam gedeeld. (Lees verder op www.horses.nl)


Renske Kroeze leidt moeder en dochter naar eventingzege

Nederlands eventingkampioen Renske Kroeze zette in Gorssel haar zegetocht voort. Ze won zaterdag de Z eventing met Sunny Girl (v. Burggraaf. Met de dochter van deze Sunny Girl, Violin (v. Stravinsky xx), won ze op zondag een M-rubiek. ,,De Z-rubriek was niet zo groot; er deden maar acht combinaties mee”, begint de bescheiden amazone. Ondanks de zege kan de dressuur in haar ogen nog veel beter. ,,Ik hoop dat Sunny Girl het spelletje nog eens goed gaat begrijpen. Het springen en de cross gingen super.” (Lees verder op www.horses.nl)


Floor van Gelderen neemt leiding in KNHS-eventing Cup 2009

Ermelo (KNHS) – In het eerste weekend van oktober vond in het Limburgse Ysselstein een samengestelde wedstrijd plaats in de klasse M en Z. Na elf eventingwedstrijden, waarvan de vijf beste resultaten meetellen voor de KNHS-Eventing Cup, neemt Floor van Gelderen (Breda) de leiding over van Willemien Hendriks (Casteren) en Margo van Nijnatten (Rijsbergen) in het klassement van deze competitie. Er staan dit seizoen nog vier wedstrijden op het programma waar punten te verdienen zijn: Hattem (9 en 10 oktober), Nijeberkoop (17 oktober), Princenhage (16 en 17 oktober) en Barchem (31 oktober en 1 november). (Lees verder op http://www.knhs.nl/news.asp?id=16323)