Logo KNHS-VNS

World University Equestrian Federation

”One World, One Sport, Many Friends”

Dat is het motto van AIEC, de wereldwijde organisatie op het gebied van studentenruitersport, waarbij ook de KNHS-VNS is aangesloten. AIEC ondersteunt, ontwikkelt en coordineert de internationale studentenruitersport in het algemeen. Ook het verbeteren van de samenwerking en het begrip tussen de nationale federaties van studentenruiters, het principe van de hippische studentensport wereldwijd bekend maken en de noodzakelijke erkenning op regionaal, nationaal en internationaal voor elkaar krijgen hoort bij de doelstelling van AIEC.

AIECAIEC is gebaseerd op de principes van gelijkheid en respect voor en door alle nationale federaties, zonder voorkeur voor ras, kleur of politieke overtuiging. Alle federaties verklaren dat hun ruiters zonder vooroordelen deelnemen aan de concoursen waarvoor zij geselecteerd zijn.

Na de oprichting in in Saumur, Frankrijk, in 1984 en registratie als een non-profit organisatie in 1988 werd AIEC al snel een wereldwijde organisatie met leden uit alle 5 continenten. Duizenden internationale studentenruiters hebben sindsdien de unieke AIEC-formule ervaren tijdens SRNC’s over de hele wereld. Vele vriendschappen zijn al gegroeid en nog vele nieuwe vriendschappen zullen ontstaan.