Logo KNHS-VNS

Studentenruiters in het nieuws WUEC Aken 2012

Milou Anthonisse vierde op WK Studenten 2012

Oud AEC-medewerkster Milou Anthonisse is tijdens het wereldkampioenschap studentenruiters vierde geworden in het onderdeel dressuur. Milou was afgelopen winter groom voor Anky’s leerling Inna Logutenkova en werkte de laatste weken van haar verblijf in Erp voor Anky. (Lees verder op http://www.anky.nl/home?p=nieuws&i=9131)


Vierde plaats op WK voor Milou Anthonisse

AKEN – Milou Anthonisse heeft uitstekend gepresteerd bij het WK voor studentenruiters in Aken. De amazone haalde in het individuele klassement bij de dressuur een fraaie vierde plaats. Het Nederlandse team eindigde in het landenklassement op de zesde positie. (Lees verder op www.bndestem.nl)


Duits succes in Aken 

De Duitse Charlotte Rehborn is kampioen dressuur geworden op het wereldkampioenschap voor studentenruiters in Aken. Charlotte Dobretsberger uit Oostenrijk prijkt op de tweede plaats. Nummer drie is Lisette Ahrens, eveneens uit Duitsland. Milou Anthonisse is op de vierde plaats geëindigd. (Lees verder op www.horses.nl)


Marieke en Saskia Schildkamp door naar tweede springronde

399760_3109690240506_1497394110_nDe derde dag van het WK voor studenten in Aken stond in het teken van springen. De eerste ronde werd verreden op basis van stijlpunten, met aftrek van strafpunten voor weigeringen, balken of het overschrijden van de toegestane tijd. Nederland kreeg vandaag concurrentie van Estland en Luxemburg. Marieke Schildkamp ging als eerste van start op haar paard en mag door naar de tweede ronde morgen, die overigens op strafpunten wordt verreden. Ook Saskia Schildkamp, die als tweede van start ging, reed een keurig rondje op haar schimmel en verzekerde zich tevens van een plek in de volgende ronde. (Lees verder op www.horses.nl)


WK Studentenruiters: Anthonisse nog in de race voor brons

Ondertussen is het WK in Aken in volle gang en is het tijd voor een update.
Op woensdag begon het programma met de eerste ronde dressuur. Hier wisten zowel Milou, Saskia en Marieke goed te scoren en zich te plaatsen voor de tweede ronde, die verreden werd op de donderdag. Deze dag betraden 39 ruiters ’s morgens de dressuurring, slechts 18 daarvan konden zich kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Nederland kwamen alle drie teamruiters aan de start. (Lees verder op http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=11&t=1651514)


Anthonisse door naar halve finale

549714_3109834124103_1550509672_n

Op de tweede competitiedag in de Soers van Aken stonden zowel de tweede als derde ronde van de dressuur op het programma. 39 ruiters betraden ’s morgens de dressuurring, slechts achttien daarvan konden zich kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Nederland kwamen alle drie teamruiters aan de start. Milou Anthonisse plaatste zich als enige voor de halve finale. (Lees verder op www.horses.nl)


Nederlandse studentenruiters naar tweede dressuurdag

De Nederlandse ruiters brachten het er gisteren goed af op de openingsdag van het WK studentenruiters in Aken. Nederland heeft net als Duitsland, België, Frankrijk en Ierland met alle drie de ruiters de tweede ronde bereikt. Dat betekent dat Nederland er goed voor staat in de strijd om de teammedailles. (Lees verder op www.horses.nl)


WK Studentenruiters vandaag van start

253145_3109766442411_1274717731_nHet WK voor studentenruiters gaat vandaag van start in Aken. Voor Nederland komen Marieke Schildkamp, Saskia Schildkamp en Milou Anthonisse in actie. Reserveamazone is Rosan Regtien. De Nederlanders komen in de dressuur, dat vandaag van start gaat, uit tegen Roemenië en Canada. In het springen moeten ze het opnemen tegen Estland en Luxemburg. (Lees verder op www.horses.nl)


Nederlandse studentenruiters klaar voor WK Aken

De tiende World University Equestrian Championships (WUEC) vinden dit jaar van 22 tot 26 augustus plaats in Aken. De Nederlandse amazones Marieke Schildkamp, Milou Anthonisse, Saskia Schildkamp, reserve Rosan Regtien en chef d’equipe Martenique Groen zijn veilig aangekomen in Aken. Hier begint morgen het wereldkampioenschap voor studenten in de disciplines dressuur, springen en het gecombineerde klassement. (Lees verder op www.bokt.nl)


Voorbereidingen WK Studentenruiters in volle gang

549033_449614025061586_1448640185_nDe tiende Wereldkampioenschappen voor studentenruiters vinden dit jaar van 22 tot 26 augustus plaats in Aken. De lat ligt hoog: ’s wereld beste paardensportlanden hebben zich aangemeld voor dit topevenement. Nederland kan grote concurrentie verwachten van onder meer Duitsland, Ierland en Nieuw Zeeland. (Lees verder op www.bokt.nl)


Voorbereidingen WK Studentenruiters in volle gang

IMG_9935De tiende Wereldkampioenschappen voor studentenruiters vinden dit jaar van 22 tot 26 augustus plaats in Aken. De lat ligt hoog: ’s wereld beste paardensportlanden hebben zich aangemeld voor dit topevenement. Nederland kan grote concurrentie verwachten van onder meer Duitsland, Ierland en Nieuw Zeeland. (Lees verder op www.knhs.nl)


Nederlands team bekend voor WK studenten

Saskia en Marieke Schildkamp zijn samen met Milou Anthonisse en reserveruiter Rosan Regtien geselecteerd voor het WK voor studenten in Aken. Het toernooi is van 22 tot en met 26 augustus. In Haaksbergen dongen zondag tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de World University Championships zes studenten mee naar een plek in het team dat de Nederlandse eer zal verdedigen. Naast de zusjes Schildkamp zijn ook Milou Anthonisse en Rosan Regtien van de partij. (Lees verder op www.dehoefslag.nl)


Studenten Diergeneeskunde selecteren zich voor WK

405044_3004277675915_80211544_nMarieke Schildkamp en Milou Anthonisse gaan de Nederlandse eer verdedigen op de World University Equestrian Championships in Aken van 22 tot 26 augustus. Beide dames studeren aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Samen met Saskia Schildkamp en reserveruiter Rosan Regtien vormen zij het Nederlandse studententeam. (Lees verder op www.uu.nl)


Zussen Schildkamp naar WK Studenten

HAAKSBERGEN – Saskia en Marieke Schildkamp zijn samen met Milou Anthonisse en reserveruiter Rosan Regtien geselecteerd voor het WK voor studenten in Aken. Het toernooi is van 22 tot en met 26 augustus. In Haaksbergen dongen zondag tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de World University Championships zes studenten mee naar een plek in het team dat de Nederlandse eer zal verdedigen. (Lees verder op www.hippischtwente.nl)


Milou Anthonisse naar WK studentenruiters

IJZENDIJKE – Milou Anthonisse uit IJzendijke is opgenomen in de nationale ploeg die meedoet aan de WK voor studentenruiters in Aken. De studente diergeneeskunde kwalificeerde zich voor de titelstrijd na een pittige selectiedag in Haaksbergen. (Lees verder op http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/milou-anthonisse-naar-wk-studentenruiters-1.897553)


Nederlands team bekend voor WK studenten

Saskia Schildkamp, Marieke Schildkamp en Milou Anthonisse gaan samen met Rosan Regtien als reserve naar het WK voor studentenruiters (World University Equestrian Championships) in Aken. De selectie is gemaakt op zondag 29 april in Haaksbergen. (Lees verder op www.horses.nl)


KNHS- Nederlands team voor WK studenten bekend

Op zondag 29 april werden in Haaksbergen de laatste selecties gehouden voor de World University Equestrian Championships, dat van 22 tot en met 26 in Aken verreden wordt. Zes studenten hadden zich op voorgaande Student Riding Nations Cups geselecteerd en streden om een plek in het team dat de Nederlandse eer zal verdedigen. (Lees verder op www.knhs.nl)