Logo KNHS-VNS

Tradities

404501_3012342637534_1797541788_n

Kissing ceremony

Tijdens de finale wordt op twee verschillende paarden gereden. Een dressuurproef op Z2 niveau en een Kur op Muziek voor de dressuurfinale en twee parcoursen op Z/ZZ niveau voor het springen. Tussen deze twee rondes is het de bedoeling dat de finalisten samen een borrel drinken op de finale. De uitgangssituatie is als volgt: het meisje zit op de knie van de jongen, de armen worden in elkaar gehaakt en de borrel wordt in een keer achterover geslagen. Dat is het ceremony-onderdeel, daarna hoeft alleen nog het kissing-gedeelte in de praktijk gebracht worden..

‘Singing in the Rain’

197218_772828928697_7982940_a

Op gepaste en -soms- ongepaste momenten wordt gezamenlijk een speciale versie van het nummer ‘Singing in the Rain’ van Gene Kelly gezongen. Alle studentenruiters en supporters gaan hiervoor op hun stoel staan. Bij het refrein hoort een apart dansje met een onverwacht einde. Ah roo cha-cha, ah roo cha-cha..

 

 

Cultural activity

Op elke SRNC wordt iets cultureels op touw gezet voor alle ruiters en supporters.  De verschillende activiteiten variëren per land.  Denk hierbij aan het verkennen van de stad op een Belgische Bierfiets, Oud Hollandsche spelen, met een punter varen op de Duitse rivier de Neckar, of een traditioneel Spaanse volksvermaak waarbij op het sterkste paard gewed wordt.

Prize giving ceremony

survivorsNaast alle individuele en teamdressuur, -spring en -combined medailles vallen er ook wat meer ludieke prijzen te winnen. De Survivor Cup is het meest begeerd onder alle supporters. Alleen het team dat het hardste hun ruiters aanmoedigt, het langste op de feestjes blijft  en toch ’s morgens weer gezamenlijk aan het ontbijt zit komt in aanmerking. Ierland en België doen hierbij meestal niet veel voor elkaar onder. De gelukkige studentenruiter of supporter die gedurende het weekend de meeste sociale internationale contacten opdoet maakt goede kans op de Bagger Price. De Anti-Bagger is juist het tegenovergestelde, maar van de winnaar (of verliezer in dit geval) kan in ieder geval niet gezegd worden dat het hem ontbreekt aan wilskracht!