Logo KNHS-VNS

Een fantastische SRNC in Duitsland

Duitsland teamfoto  Wat een weekend was het weer! Duitsland deed waar het goed in is: naast dat ze ongeveer alles wat er te winnen viel binnenhaalden, zette het ook nog eens een fantastisch georganiseerde SRNC neer. Milou Anthonisse hield de Nederlandse eer hoog door de tweede plaats in het springen te bemachtigen. Zij schrijft hoe ze het weekend heeft beleefd.

2″010 Was het laatste jaar waarin er een SRNC werd georganiseerd door Studentenreit Gruppe Osnabrück. Dit was er een met nog vele memorabele momenten, dus vol verwachting is de Nederlandse Equipe op donderdag afgereisd naar de gymzaal in Rulle. Hier stonden geen baskets buiten, maar alleen binnen. Wel zo veilig! Gezien het WK in Abu Dhabi geen volledig WK is nu de dressuur geschrapt is, hebben de Duitsers deze SRNC omgebouwd tot een verkapt EK. Voor Nederland kwamen Rosan Regtien, Marcia Dominicus en Milou Anthonisse aan de start. Voor Team International 3 waren het Martenique Groen en Fabian Kolkman die de Nederlandse eer hoog probeerden te houden.

Donderdag avond begon meteen goed met, tegen AIEC traditie in, het thema feest. Onze dierenarts met de minste tanden had zijn uiterste best gedaan om van steriele pakjes een top Halloween outfit te maken door hier fraaie halloween versieringen op te plakken. Ondanks alle waarschuwingen is het weer niet gelukt om van de FaKo af te blijven, waardoor de ochtend op vrijdag wat zwaar viel. Gelukkig waren alle ruiters supers gemotiveerd toen zij beseften dat vandaag de dressuurdag was.

Fabian BaggerTeamchef Jos deed zijn uiterste best om fijne teams te loten waar het Nederlandse team tegen moest rijden, maar helaas lootte hij aartsrivaal Duitsland die met hun zeer sterke WK team aan de start kwamen.  Als eerste moesten wij op de paarden, die helaas nog wat nerveus waren. Desondanks wist het team toch een goede proef neer te zetten en het wachten was op de uitslag. Helaas zoals gevreesd was het hele Duitse team door, ten koste van Nederland.  Voor Team International was de sterk rijdende Martenique wel door. Zij lootte een super fijn paard voor de tweede ronde maar moet het hierin afleggen tegen Marian Altemeier uit Duitsland. Vrijdag avond was het tijd voor het Ruiterbal, waarbij vele Duitse studentenruiters uit alle windstreken hun opwachting maakten in Rulle.

Zaterdag was zoals gewoonlijk springdag. Nederland lootte tegen Noorwegen en het altijd sterk rijdende Ierland. De paarden waren buitengewoon fijn voor een eerste ronde, en Marcia en ik wisten op de wijze van rijden de2e ronde te bereiken. Helaas was het paard waar Rosan op moest moe en haalde deze in het verder zeer mooie rondje toch iets te veel balken naar beneden. In de 2e ronde werd er opnieuw sterk gereden door de beide Nederlandse dames, maar helaas vond Marcia’s paard het nog wat eng, waardoor zij een weigering moest incasseren. Ik reed opnieuw foutloos en het was tot de lunch wachten om te horen of de stijlpunten voldoende waren om door te mogen naar de halve finale. Toen dit het geval bleek moest er gefocussed worden op een al zeer pittige halve finale. Ik lootte als 3e op het paard en kon dus zien hoe de andere ruiters het er van af brachten. Uiteindelijk hoefde ik alleen foutloos te blijven, en dat lukte! De springfinale op zondag was een feit!

Zaterdag avond was het weer tijd voor een zeer mooi georganiseerd galadiner met aansluitend bal. Er was een lopend buffet en een hoop prossecco tijdens het diner waardoor de stemming er al vlot goed in zat. Ondanks de wat bleke snuitjes zondag aan het ontbijt, was iedereen er weer vroeg bij om mij aan te moedigen in de springfinale, die ‘way out of my comfortzone’ Duitsland Milouhoog stond. Bijgestaan door onze ervaren springer Marcia en Marieke, die er speciaal voor over was komen vliegen uit Nieuw-Zeeland, heb ik het parcours weten te voltooien op het eerste paard. Na de parcoursen van mijn Duitse tegenstander te hebben gezien, heb ik er voor gekozen om het 2e parcours niet te rijden. Een 2e plaats in het springen was een feit!

In tegenstelling tot de voorgaande 3 SRNC’s waar Nederland aan de start kwam, wisten we dit keer niet de survivorscup mee naar huis te nemen. Ondanks dat we erg hard ons best gedaan hebben, ging deze grote eer dit keer mee naar de US and A. Speciaal woordje van dank gaat uit naar Fabian, die als enige Nederlander in de recente geschiedenis de ‘baggerprize’ wist te winnen. Wat een talent, daar gaan we nog veel van horen!”

 

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter