Logo KNHS-VNS

Verslag CHIU Zurich

ZurichonderwegStudentenruiter Annelous Groenwold reisde afgelopen weekend met nog zes Nederlanders af naar het Zwitserse Zurich. Het was de moeite waard, want de overwinning in de dressuur ging naar haar! Lees hieronder haar verslag.

“Dit jaar werd er in Zwitserland een CHIU georganiseerd waar de Dutch Studentriders ook uitgenodigd voor waren! Dus vrijdag vertrokken Jos en Fabian naar Wageningen om daar hun reis te vervolgen samen met Martenique en Anna. Tegelijkertijd reisden Louise en ik af naar Eindhoven om daar Anouk te vergezellen. In Zürich zouden we elkaar allemaal wel zien. Dit werd toch even eerder op de avond, beide auto’s hadden besloten om bij dezelfde Mac in Duitsland een pitstop te houden, daar stonden we even van te kijken!

Nadat wij via het prachtige stadscentrum van Zürich even 40 kilometer omgereden waren konden wij ons direct hijsen in de voor ons bekende douchegordijnen van Ikea voor het ABC (all but clothes) feest!

Na ongeveer 2 uur slaap (er was een Survivors Cup eer hoog te houden!) ging de wekker alweer. Team the Netherlands (Anna, Fabian en ik) waren onze roes nog niet helemaal kwijt. Mijn paard had er zin in en zelfs met een extra boogje om hindernis 5 heen waren we alsnog razend snel. Helaas was dat niet de bedoeling. Anna stapte even wat eerder af en de pony van Fabian had er de laatste ronde niet zoveel kracht meer voor. Team International (Anouk, Jos en Louise) daarentegen hadden stuk voor stuk nette, foutloze rondes! Ontzettend jammer dat niemand van hen door was, maar de verschillen bleken uiteindelijk maar om halve puntjes te gaan.

Op het eind van de middag stond de eerste helft van de eerste ronde dressuur op het programma. Dit betekende ook dat Martenique mocht beginnen met haar debuut als internationaal jurylid! Team International had het middagprogramma geloot en als volleerde Anky’s gingen Anouk, Jos en Louise rond. Zowel individueel als de teamtest werd netjes gereden! Dit resulteerde uiteindelijk in winst voor Anouk, zij mocht zondag de tweede ronde starten! Met een miniem verschil werd Louise net tweede op haar paard en Jos moest zijn meerdere erkennen in een Duitse amazone. AnnelousZurich

Daarna was het tijd voor de Survivors Game! Elk rijdend team/land zette 2 afgevaardigden in om een motorisch zwaar spelletjes parcours te doorlopen. Voor ons gingen Anouk en Fabian als eerste van start. Met enorm veel inzet werden de spelletjes in een goed tempo afgelopen en smaakte het biertje op de eindstreep naar meer! Louise en ik waren daarna aan de beurt, na een iets trage start gingen we voor de inhaalslag. Na de finish moesten we wel even een paar minuten zitten, maar we hadden allemaal in ieder geval goed ons best gedaan! De dag werd natuurlijk afgesloten met een gezellig feestje.

De volgende ochtend was het de beurt aan team The Netherlands voor dressuur! We hadden wat goed te maken na het springen, de focus was aanwezig. Individueel werd er door ons alle drie prima gereden, ook Fabian ging met de tinker met de snor mooi rond! De teamproef in het geheel kon wat meer op elkaar afgestemd worden. Anna en Fabian werden tweede op hun paard, ik mocht door naar de volgende ronde. Anouk en ik hadden gelukkig niet tegen elkaar geloot, wat extra handig was omdat we dan rustiger van rijjas konden wisselen, die was ik namelijk vergeten.. Helaas was de tegenstander van Anouk net een tikje beter in de proef, waardoor Anouk uiteindelijk nog knap 8e is geworden! Jos zorgde er op het voorterrein voor dat ik de paarden netjes had lopen en op die manier was ik in de finale beland! Ik had mijn best gedaan en dit bleek uiteindelijk genoeg voor de eerste plaats!  Helaas ging de Survivors Cup dit keer aan onze neus voorbij.

Het was een gezellig, geslaagd weekend met prachtig weer in de bergen van Zwitserland! Het is weer veel te snel voorbij gegaan, maar gelukkig is SRNC Germany voor de meeste mensen alweer aanstaande!”

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter