Logo KNHS-VNS

Verslag SRNC UK door newbie Alexandra

Alexandra Kersverse studentenruiter Alexandra van der Lelij was vorige weekend voor het eerst mee op studentenconcours. Ze maakte hier een leuk verslagje van.

“Vorig weekend ben ik voor het eerst mee geweest op een SRNC met de studentriders! In het begin wist ik niet goed wat ik kon verwachten en vond ik het best wel spannend, maar gelukkig voelde ik me al snel op mijn gemak. Het is leuk dat ik met iedereen de passie voor paarden kon delen. Toen we aankwamen op de locatie was ik enthousiast over de luxe locatie; het was een heel groot terrein en we sliepen in tenten naast een crossterrein. Deze waren ‘s nachts heel koud, maar dat gaf des te meer reden om te gaan party’en! Hier gingen de eerste avond alle voetjes van de vloer en ontstonden er nieuwe romances.

De eerste wedstrijddag was heel leuk; ik werd in de eerste ronde op een fijn paard geloot en zat met Marjolein en een Belgisch meisje in een team. De teamtest ging eigenlijk best wel goed. Toen bleek dat ik door was naar de tweede ronde was ik blij; maar helaas lootte ik een paard dat mij minder goed lag. Dat ik niet door was naar de tweede ronde was dus geen verassing maar ik voelde helemaal geen afkeuring door de groep. Team Nederland deed het goed dus was ik ‘s middags aan het supporten. Die avond was het themafeest en was iedereen verkleed. De volgende dag was de dag van het springen. Mijn paard had twee balken dus lag ik er helaas uit na de eerste ronde. ‘s Avonds was het gala en had ik leuke gesprekken met iedereen. Het eten was lekker, iedereen was verkleed en ook hier ging het weer goed los! De laatste dag werd gewijd aan de finales en de prijsuitreiking.  De finale was SRNCUKheel spannend en we kregen ook nog een show van studentenruiters die zonder paard de hindernissen overwonnen. De prijsuitreiking werd heel officieel gedaan en ik was verbaasd hoeveel prijzen er te winnen waren. De Nederlanders gingen met heel veel prijzen weg dus was iedereen blij!  Daarna was het tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan. Ik heb genoten van het rijden en de leuke sfeer. Ik heb al veel zin in de volgende SRNC!”

Groetjes,

Alexandra

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter