Logo KNHS-VNS

WK Studentenruiters afgelast

376937_3109686520413_521818558_nHet Wereldkampioenschap Studentenruiters dat 17 tot en met 20 november plaats zou vinden in Abu Dhabi gaat niet door. De organisatie van het World University Equestrian Championship kan niet garanderen dat er voldoende geschikte leenpaarden beschikbaar zijn voor alle deelnemers.

Oorspronkelijk was WK Studentenruiters 2014 gepland in maart in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege een influenza-epidemie in het land werd het evenement toen uitgesteld naar november. Momenteel onderzoekt de organisatie de mogelijkheden om het WK alsnog op een later moment doorgang te laten vinden. Bij het WK voor studentenruiters rijden de deelnemers op leenpaarden die door de organisatie beschikbaar worden gesteld. Het team dat Nederland deze maand zou gaan vertegenwoordigen bestaat uit Renske Kroeze, Saskia Schildkamp, Marcia Dominicus en Milou Anthonisse. Gert Naber traint de studentes en Floor van Gelderen is chef ‘d equipe.

Teamtrainer Gert Naber, ”Het is heel jammer en ook vervelend omdat de deelnemers bijvoorbeeld al vliegtickets hebben gekocht. Er wordt nu geprobeerd om de gemaakte kosten op de organisatie te verhalen. Daarnaast speelt ook dat deelname aan een leeftijdgrens en een moment van afstuderen gebonden is. Voor sommige deelnemers zou het hun laatste WK zijn. We gaan nu onderzoeken of het nodig is om voor een volgend WK een nieuwe selectie te maken.”

Bron: KNHS

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter